» Početna   |   » O nama   |   » Uvjeti poslovanja  |   » Kontakt
HR HR

Rezerviraj smještaj

Hrvatska
Top smještaj
Rezerviraj

Dalmacije - Dubrovnik

» Početna    » Regije Hrvatska    » Dalmacije - Dubrovnik
 
 
Dalmacije - Dubrovnik
Dalmacije - Dubrovnik

Dubrovnik, središte najjužnije dalmatinske regije i njezin najpoznatiji predstavnik, zvijezda je naslovnica uglednih svjetskih magazina i na samome vrhu ljestvice najljepših gradova svijeta. U Dubrovnik, kao nepresušni izvor nadahnuća, iz godine u godinu dolaze umjetnici, ali i članovi kraljevskih obitelji i svjetski jetsetteri. On je njihov, ali pripada i svima koji su u njemu barem jedanput bili. Jednostavno, Dubrovnik i vas već poslije prvog susreta vežu iste niti.

"Oni koji traže raj na zemlji, moraju doći u Dubrovnik", zapisao je jednom prigodom George Bernard Shaw očaran gradom čije netaknute gradske zidine, danas pod zaštitom UNESCO-a, u neprekinutom nizu dugom čak 1 940 metara opasuju mjesto koje kod kuće i u svijetu bez premca nosi titulu „biser Jadrana“. Smješten na krajnjem jugu Hrvatske, baštinjen stoljećima plemenitim umijećima najboljih arhitekata i umjetnika u toploj mediteranskoj klimi u kojoj osim sredozemne vegetacije uspijeva i ona suptropska s nasadima mirisnih limuna, naranča i mandarina, raskošnih palma i agava što krase renesansne perivoje i rascvale vrtove srednjovjekovnih kamenih palača i samozatajnih samostana.

Baština

Grad-spomenik ili grad-muzej pod UNESCO-vim je patronatom. Počevši od 1940 m dugog neprekinutog niza zidina s bastionioma, Straduna, Orlandovog stupa, gotičko renesansnih palača Sponza i slavnog Kneževog dvora baš kao i glasovitih crkvi i samostana, Dubrovnik je bez premca, posebno poglavlje hrvatske spomeničke baštine. Nekada dio Dubrovačke Republike tu je i obližnji poluotok Pelješac sa svojim 5,5 km dugim zidinama kamenog gradića Stona. Izniknuo na ostacima grčke kolonije, otok Korčula s ulicama grad‘enim po uzorku riblje kosti pravi je urbanistički dragulj, a osim po tradicionalnoj viteškoj mačevalačkoj igri tzv “Moreški”, danas je najpoznatiji kao rodno mjesto slavnog Marca Pola. Na krajnjem jugu nalazi se otok Mljet s benediktinskim samostanom iz 12. st. izniklim na otočiću usred Velikog jezera.

Gastronomija

Ovdje kušajte stonske kamenice i dagnje smatrane jednima od najukusnijih i najboljih školjki Jadrana. Od mesnih jela, osim janjetine i teletine pod pekom kao i morskih delicija, u ovoj regiji posebno gastro-poglavlje čini brodet od jegulja i žaba iz neretvanske doline. Možda više nego igdje drugdje na obali, dubrovačka regija nudi posebne slastice med‘u kojima su najglasovitije rožata i kotonjata te kolači mantalata i arancina. Sve to prate vrhunska vina juga poput dingača i postupa s Pelješca, pošipa i grka s Korčule te dubrovačke malvazije iz Konavla.

 

Ponude u Dalmacije - Dubrovnik

Nadji najbolje ponude za odmor u Hrvatskoj. Rezervirajte privatne sobe, kuće ili apartmane po najnižim lokalnim cijenama Dalmacije - Dubrovnik

Regije Hrvatska

 
PRIVATNI SMJEŠTAJ    |    Hrvatska Apartmani/Sobe    |    Hrvatska vile    |    Top smještaj    |    Regije Hrvatska    |    Top odredišta    |    Prijevoz    |    Kontakt

Upis za Newsletter
Besplatan Newsletter za najbolje ponude za odmor u Hrvatskoj.
Najaktualnije ponude za odor u Hrvatskoj.
 
 

Join us on Facebook